maanantai 30. tammikuuta 2012

yöt.

Viime yö kun ei oiken unta tullut, tuli kuunneltua Veetin nukkumista ja mietein miten se poikkeaa ennen leikkausta olevilta öiltä.Ennen leikkausta Veeti puri hampaitaan saasanoa läpi yön , se oli aika pahaa kuunneltavaa kun kokoajan narskui, nyt ei pure enään. Mieteinkin että johtuikohan sekin hampaiden purenta kohtauksista vai jostakin muusta? vaikea sanoa, nyt kuitenkin yöt tuntuu olevan rauhallisempia kuin aijemmin. Päivisin tuntuu olevan levänneen oloinen ja kohtauksia emme ole huomanneet, mikä on todellakin hyvä asia ja kiitoksen paikka.

T:Aliisa

torstai 26. tammikuuta 2012

Ulkoiltiin

Tänään kävimme ulkoilemassa Veetin kanssa. Isukki oli ostanut auton ja kävimme sitä hallissa kattomassa. Pakkasta oli noin 9 astetta ja oli oiken mukava ulkoilusää. Eipä se Veeti kauan viihtynyt ulkona mutta minä olinkin pikkasen pidempään ja loin kivijalan ympärille lumet. Kipuja Veetillä ei ole ollut, eilen annoin yhden särkytabletin. 


T:Aliisa

tiistai 24. tammikuuta 2012

Kotiin jee.

Eli tänään on se päivä kun pääsemme kotiin. Aamulla loput kamat kasaan ja hypättiin ratikkaan, kohti lastenlinnaa ja siellä pienet juttutuokiot lääkärin ja hoitajan kanssa, hakasten poistoa joita oli noin 25 kpl. Taksilla sitten Vallilaan takasin ja haimme matkalaukut sekä samalla kyydillä pasilaan, nyt istumme bendolinossa mutta kivimiehiä ei vielä ole näkynyt taitavat olla matkalla kohti Tallinaa allegrolla. Ihanaa päästä taas kotiin, ei voi kun huokailla. Veetille tuli koulusta lomaa vielä parisen viikkoa ja kaksikuukautta vapautusta liikunnasta. Tekis kyllä mieli itsekkin palata kouluun mutta taitaa olla vielä mahdotonta, pariviikkoa vielä niin sitten.
T: Aliisa

maanantai 23. tammikuuta 2012

virallinen lupa kotiutumiseen.

Tänään saimme lääkäriltä virallisen luvan huomenna lähteä kotiin. Veeti onkin pirteän oloinen ja alkaa olemaan normaalit metkut. Hakaset poistetaan huomenna ja opettaja tulee aamulla ja tekevät hiukan koulujuttuja. 15.30 junalla sitten kohti kauhavaa, jotenkin tämä reissu on ollu raskas ja onhan se ymmärrettävääkin, mutta todellakin suurin ilo on Veetin toipumisessa, itse epilepsian laita näkyy vasta ajan kanssa ja kahdenkuukauden päästä jolloin on kevät jo pitkällä on täällä kontrolliaika ja sitten puolenvuoden päästä, vuoden päästä, näin se taisi mennä.
T: Aliisa

lauantai 21. tammikuuta 2012

Eetun versio leikkauksesta.

Siksi se on leikattu noin, kun nahka on vedetty pois edestä silmien päälle ja porattu kalloon reikä ja on voitu leikata. Aika hyvin lapselta analysoitu leikkauksen alkutoimet että on päästy sähköhuoneen puolelle.

Vatsantoimituspäivä

Tänään tulin osastolle yksin, mieheni ja toisis nuorin poika tuli pikkasen jälempää. Otin puheeksi hoitajalle Veetin mahantoimituksen kun siitä päivästä on jo aikaa ja kun nuo kipulääkkeet tahtoo lamaannuttaa suolentoiminnan tyystin. Ei siinä auttanut kun pieni peräruiske ja kolmeminsaa kateltiin ja odoteltiin kun mentiin vessaan mutta se auttoi. Teimme myös aikaisemmin tätä suurta kohokohtaa pitkän kävelylenkin. Veeti on paljon pirteämpi ja jaksaa olla jo ylhäällä pitkään. Näin viikonlopulla ei täällä tapahdukkaan suurempia. Veetin kasvoita tuo turvotus on edelleenkin laskenut, alkaa näyttää todella hyvältä, taitaa olla että onkin oma lapsi jonka saimme takasin:=) .

perjantai 20. tammikuuta 2012

Haava

Haava on siisti ja suihkussa on käyty. Veeti on ollut pirteämpi ja nyt onkin lupailtu ensiviikon tiistaita kotiutumispäiväksi. Vielä on poskissa turvotusta niinkuin kuvasta näkyy mutta kyllä se siitä laskeutuu.
Herralle kiitos kaikuu kohti korkeuksiin kun nyt ollaan tässäpisteessä.
T: Aliisa

torstai 19. tammikuuta 2012

Tänään.

Kun viimein pääsimme ja selvisimme lumipyrystä lastenlinnaan, Veeti nukkui, omahoitaja kertoi että hän oli justiin ollut hereillä ja pelaillut pleikkarilla ja syönyt aamupalaa joka oli oiken hyvä uutinen. Kipuja ei ole valitellut mutta kysyin päivällä onko kipuja niin Veeti sanoi tuntuvan ja pyydettiin kipulääkettä. Veetillä on kipuraja niin korkea että jos Veeti valittaa niin silloin se on tosissaan kipeä. Teimme päivällä pieniä kävelylenkkejäkin, ihan voinnin mukaan. kasvot on vielä turvoksissa mutta nyt kuitenkin molemmat silmät on auki ja kävely auttaa myös turvotukseen. Hb oli aamulla otettu ja se oli nyt pikkasen yli sata, että ihan hyvä, siitä vielä nousee kun ruokahalu paranee. Mikä parasta nauruakin tuli jo tänään . Täällä menee varmaankin ensiviikon perjantaihin, riippuen Veetin toipumisesta.

keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Päivän kulku.

Hiljainen on Veetipoika. Vasen silmä on ihan tiukkaan muurautunut umpeen mutta onneksi toinen silmä on auki ja sillä näkee puolet siitä mitä tartee nähdä. Verta tiputetaan pussi kun hb oli laskenut leikkauksen yhteydessä 96 :een, ja pian tiputuksen jälkeen Veeti vastailee kysymyksiin pirteämmin.

tiistai 17. tammikuuta 2012

yö teholla.

Huomenta kaikille plogini lukijoille.
Niin se aamuaurinko nousi täällä Helsingissäkin, tieaurat jytyytti jo klo 6.00 , lunta satoi koko yön. Aamulla klo.8.30, soitin teholle ja kysyin Veetin vointia, ei ollut poika nukkunut koko yönä ollenkaan ja jos pikkasen oli meinannut unta tulla oli heti kolahduksiin herännyt. Veeti sai muutaman sanan puhelimessa puhua, pääasiassa ne oli hitaanlaisia myönnytyksia kun kysyi jotakin, lääkkeet vaikuttaa siinämäärin että puhe on hidasta ja oli Veetillä ollut pikkusen pahoinvointia aamulla. Veeti siirretään tänään lastenlinnaan jolloin tehoholta soittavat kun on varma tieto kellonajasta ja sitten lähdemme sinne.

T:Aliisa

Leikkauspäivä.

Eilen eli 16 päivä menimme osastolle L11 klo 13.00 ja satuttiin aika hässäkkäpäivään, saimme odottaa huonetta neljään jopa viiteen asti iltaan, ennenkuin irtosi vapaa petipaikka, mutta mehän emme valita pienistä sillä lastenlinnassa on kiva seikkailla. Iltasella keskustelimme vielä tulevasta leikkauksesta ja kertasimme asiat sairaanhoitajan kanssa ettei Veetille tule yllätyksiä sen suhteen, ja  myös lääkärin kanssa kävimme asiaa läpi. Sovimme että tiistai aamulla saavumme lastenlinnaan aamusta jo klo 7.00 sillä taxi tulee noutamaan Töölön sairaalaan 7.15 ja lähdimme Veetiä saattelemaan. Veeti ei ollut oma itsensä, vaan pieni ujo poika joka oli pikkasen alakuloisen jännittynyt. Klo 8.00 hyvästelimme leikkaussalin oven edessä ja siinä meinas mammalle tulla itku, mutta koitin olla urhea ettei Veeti koe oloaan mitenkään epävarmaksi.
Lähdimme siis viettämään aikaa omille reissuille, sillä leikkaukseen menevää aikaa on mahdoton etukäteen tietää ja sovimme että kun leikkaus on ohi, leikkaava lääkäri soittaa, kuin niin tapahtui klo 13.00 aikoihin. Leikkaus meni hyvin, pikkasen joutui ottamaan enempi kun oli kuvien perusteella suunniteltu, ajan myötä sitten näkee kaikkein parhaiten leikkauksen onnistuminen. Eikä lääkäritkään voi varmasti sanoa onko leikkaus 100% :n varmuudella onnistunut, mutta he sanovatkin oman näkemyksen asiasta.
Nyt on sitten ohitse, tehohoidossa Veeti vielä on ja huomenna sitten uudet mangeettikuvaukset ja siirto lastenlinnaan n.klo 10.00 jälkeen.
Kiitos myötäelämisestä sekä esirukouksista jotka ovat antaneet meille voimia , on tämä ollut raskas koetus meille kaikille. kuvia en nyt vielä mielelläni laita mutta jotakin varmaan tulee.
Tv: Aliisa

lauantai 14. tammikuuta 2012

Lähdön aattopäivä.

Se on sitten Helsinkiin lähdön aattopäivä tai ilta paremminkin. Olen pakkaillut ja miettinyt mitä mukaan, on se vihonviimeistä hommaa tuo pakkaaminen, aina yhtä vaikeata. Se on vaan että kun on reissunpäällä menee enemmän vaatesta kuin kotona tai sitten pyykkääminen on kotona helpompaa, eikä huomaa vaatteiden vaihtomäärää. Pojat on revetä liitoksistaan, ovat niin villejä. Lämmitimme saunan ja saunattiin niinkuin jokaisena muinakin päivinä, olemme ahkeria saunaajia :=) Kysyin tänään mieheltäni että jännittääkö se leikkausta, hän vastas: "Mitä sitä etukäteen jännitään". Onhan se niinkin mutta miksi sitä pitää vaan jännittää ja vielä enemmän kun lapsi leikataa? Tässäpä pikkasen tuntemuksia lähtö aattona. Toivossa ja uskossa Jeesukseen on turvallista laskea ammattinsa hallitsevien lääkärien käsiin.

Kiitos kun muistatte meitä rukouksin.

sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Kouluu.

Lasten joululoma alkaa olla takana päin ja valmistaudutaan kouluun aamulla. Viikko koulua ja sitten onkin viikonloppuna lähtö Helsinkiin ja Veetin leikkaus. Kyllä mammaa ainakin jännitää mutta poikaa ei onneksi. Olemme aina silloin tällöin puhunut asiasta ja sillälailla koitamme valmistella ja on se Veetikin kysynyt jotakin mikä häntä askarruttaa. Hiukset leikkasin ihan lyhyeksi ettei hiosta kun on siteet päässä.

maanantai 2. tammikuuta 2012

Kohtaus

Olen taas ollut siinä luulossa ettei Veetille tulisi kohtauksia mutta tuossapa se just tuli ja aika iso. Taas oli enteilevä, painoi tv:n kaukosta piinni tv:n ja alkoi vapista, kesti noin kymmenen sekunttia. Tällaista se on, sillontällöin muistutaa todellisuudesta. Vajaan parinviikonpäästä onkin sinne Helsinkiin menoa ja jospa saisimme avun. Lääkkeetkin on huolehdittu joka päivä ja kuitenkin ...

sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Vuosi vaihtui 2012.

Niin se vuosi vaihtui ja ihan kotona perheen kesken. On se yksi kiitoksen aihe kun saa viettää rauhallista perhe -elämää ja vieläpä kotona, ainakin minun mielestäni. Kynttilöitä poltellen ja saunassa tuli käytyä. Joistakin voi tuntua tylsältä mutta minä pidän tästä. Uudenvuoden päivänä kävimme mun vanhempien luona Kannuksessa ja mun veljellä kyläilemässä, siellä se pyhäpäivä meni.